ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ρίχνουμε το γάλα σε μία μικρή κατσαρόλα και ανάβουμε τη φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία. Αφήνουμε το γάλα να ζεσταθεί λίγο, χωρίς όμως να βράσει. Ρίχνουμε μέσα το ρόφημα σοκολάτας isostevia® και τo επιτραπέζιο φυσικό γλυκαντικό isostevia®. Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθούν και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τώρα την εσάνς αμυγδάλου και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα. Αφήνουμε στην άκρη το μείγμα του παγωτού μέχρι να κρυώσει τελείως.
Ρίχνουμε μέσα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το φιλέ αμυγδάλου και ανάβουμε τη φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία. Όταν το φιλέ πάρει ένα ελαφρύ χρώμα, προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι το μέλι και ανακατεύουμε για να βραχεί όλο το φιλέ αμυγδάλου. Περιμένουμε γύρω στα 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και στρώνουμε αλουμινόχαρτο πάνω σε ένα δίσκο. Τοποθετούμε με ένα μικρό κουταλάκι μικρές μπουκίτσες από τα καραμελωμένα αμύγδαλα και τα αφήνουμε εκεί μέχρι να κρυώσουν.
Εφόσον κρύωσε το μείγμα του παγωτού, είμαστε έτοιμοι να το βάλουμε να παγώσει στην παγωτομηχανή μας και τη θέτουμε σε λειτουργία, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ με καπάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη. Μόλις αρχίσει να παγώνει, ανακατεύουμε με το σύρμα για να παγώσει ομοιόμορφα και να μη δημιουργηθούν κρύσταλλοι. Το ξαναβάζουμε μέσα στην κατάψυξη και μετά από 20 λεπτά κάνουμε την ίδια διαδικασία. Επαναλαμβάνουμε άλλες 3 φορές.
Το παγωτό έχει παγώσει και είναι έτοιμο!
Λίγο πριν σερβίρουμε, μπορούμε να λιώσουμε τη μαύρη σοκολάτα isostevia® σε μπεν μπαρί και να περιχύσουμε πάνω στο παγωτό.