ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Για να φτιάξουμε αυτή τη μαρμελάδα δεν θα κουραστούμε ιδιαίτερα. Η μόνη μας δουλειά είναι να καθαρίσουμε τα ρόδια και να τα βάλουμε στον αποχυμωτή. Αν δεν έχουμε αποχυμωτή, μπορούμε να τα κόψουμε στη μέση και να τα στύψουμε όπως τα πορτοκάλια στο στίφτη μας. Στη συνέχεια, καθαρίζουμε το κυδώνι από την εξωτερική του φλούδα και το κόβουμε στα τέσσερα. Καθαρίζουμε τα κουκούτσια του και το κεντρικό σκληρό του σημείο, έπειτα το κόβουμε σε λεπτές φέτες και μετά σε μικρά κομματάκια, όπως όταν κάνουμε το γλυκό του κουταλιού. Ουσιαστικά, αυτό που θα φτιάξουμε θα είναι γλυκό του κουταλιού που μετά θα το κάνουμε μαρμελάδα.
Πλένουμε καλά και την αρώνια και την καθαρίζουμε από τυχόν κοτσανάκια. Ρίχνουμε, λοιπόν, τα υλικά όλα μέσα σε μια κατσαρόλα και βάζουμε φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία. Μόλις πάρει βράση, θα ανακατέψουμε καλά για να λιώσει το αγάρ αγάρ. Θα τα βράσουμε τώρα πια σε χαμηλή θερμοκρασία με κλειστό το καπάκι και σε 15 λεπτά θα είναι έτοιμα. Δεν βράζουμε παραπάνω και γενικότερα προσπαθούμε να βράσουμε όσο γίνεται λιγότερο.
Αν θέλουμε, μπορούμε να φυλάξουμε λίγο από αυτό το γλυκό σε ένα αποστειρωμένο βάζο και να το καταναλώσουμε σε αυτή την μορφή. Διαφορετικά, θα αφαιρέσουμε από μέσα τα φύλλα της αρμπαρόριζας και με ένα ραβδομπλέντερ θα χτυπήσουμε το μείγμα μας μέχρι να πολτοποιηθεί τελείως. Αν το βλέπετε λίγο αραιό, μην το φοβηθείτε. Μόλις κρυώσει το αγάρ αγάρ θα το πήξει.
Βάζουμε την μαρμελάδα μας μέσα σε αποστειρωμένα βαζάκια. Την αποθηκεύουμε στο ψυγείο μας και την καταναλώνουμε μέσα σε λίγες μέρες, γιατί δεν περιέχει ζάχαρη ούτε άλλο είδος συντηρητικού, οπότε δεν διατηρείται για πολύ καιρό.