Υλικα
Υδατάνθρακες: 15γρ / 100γρ
Λιπαρά: 0
(για 300γρ μαρμελάδας)
650γρ φρέσκα δαμάσκηνα
3 φυλλαράκια αρμπαρόριζας
2 σφηνάκια νερό
40γρ επιτραπέζιο φυσικό γλυκαντικό isostevia ®
¼ κουταλάκι του γλυκού αγάρ αγάρ σε σκόνη
Υδατάνθρακες: 15γρ / 100γρ
Λιπαρά: 0
(για 300γρ μαρμελάδας)
650γρ φρέσκα δαμάσκηνα
3 φυλλαράκια αρμπαρόριζας
2 σφηνάκια νερό
40γρ επιτραπέζιο φυσικό γλυκαντικό isostevia ®
¼ κουταλάκι του γλυκού αγάρ αγάρ σε σκόνη
Πλένουμε καλά τα δαμάσκηνα και τα κόβουμε στη μέση.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια τους και τα βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το νερό και ανάβουμε την φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία.
Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να δούμε
τις φλούδες τους να βγαίνουν εύκολα.
Όταν είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στη συνέχεια, αφαιρούμε με προσοχή τις φλούδες τους.
Ρίχνουμε τη σάρκα τους στον κάδο του ραβδομπλέντερ.
Προσθέτουμε το χυμό τους που έμεινε στην κατσαρόλα.
Χτυπάμε με το μπλέντερ χειρός μέχρι να πολτοποιηθούν, όχι όμως υπερβολικά, ώστε να γίνουν χυμός.
Έπειτα, ρίχνουμε τον πολτό των δαμάσκηνων πάλι μέσα στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε επίσης μέσα την isostevia ® την αρμπαρόριζα και το αγάρ αγάρ.
Ανάβουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε το μείγμα.
Μόλις πάρει βράση, ανακατεύουμε πάλι και αφήνουμε να βράσει για 5 ακόμη λεπτά.
Η μαρμελάδα είναι έτοιμη!
Αφαιρούμε την αρμπαρόριζα. Έτσι όπως είναι καυτή η μαρμελάδα, τη βάζουμε μέσα σε αποστειρωμένα μικρά βαζάκια. Κλείνουμε το καπάκι τους, τα γυρίζουμε ανάποδα ώστε μέχρι να κρυώσει, να έχουν κλείσει αεροστεγώς.
Όταν κρυώσει η μαρμελάδα, θα σφίξει λόγω του αγάρ αγάρ.
Αν τη βάλετε στο ψυγείο, θα διατηρηθεί για 15 μέρες, εφόσον δεν ανοίξετε το βαζάκι.
Αλλιώς, θα πρέπει να καταναλωθεί το πολύ μέσα σε 4-5 μέρες από το άνοιγμα.
Αν θέλετε όμως, μπορείτε να καταψύξετε φρέσκα δαμάσκηνα, τα οποία έχετε πλύνει και βγάλει τα κουκούτσια.
Θα τα βάλετε μέσα στην κατσαρόλα δίχως να τα αποψύξετε και θα ακολουθήσετε τις οδηγίες ως έχουν στην συνταγή.