ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο μπολ για να φτιάξουμε το κέικ μας και το μίξερ χειρός. Θα χτυπήσουμε αρχικά τα αυγά με την στέβια μέχρι να ασπρίσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα και το λάδι καρύδας και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το ξύσμα, τον κουρκουμά και το ούζο. Χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να ενωθούν.
Τώρα είναι η ώρα να ρίξουμε μέσα στο μείγμα το τριμμένο ινδοκάρυδο. Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη, ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά με τον αυγοδάρτη.
Ξεχωρίζουμε από το μείγμα του κέικ μας το 1/3 του. Στο 1/3 του μείγματος που βάζουμε ξεχωριστά, προσθέτουμε λιωμένη (σε μπεν μαρί) τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα του κέικ η σοκολάτα.
Αλείφουμε με ένα πινέλο λίγο λάδι καρύδας σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αλευρώνουμε ελαφρά, ώστε να μην κολλήσει το ψημένο κέικ. Ρίχνουμε σε στρώσεις εναλλάξ τα δύο μείγματα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς κελσίου για 40 περίπου λεπτά, ανάλογα με το φούρνο. Δοκιμάζουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα για να δούμε αν έχει ψηθεί καλά το κέικ εσωτερικά. Θα βυθίσουμε, δηλαδή, την οδοντογλυφίδα στο κέντρο του γλυκού και αν βγει με κολλημένο χυλό, θα χρειαστεί ακόμα ψήσιμο.
Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.
Η γεύση του είναι ιδιαίτερη και το χρώμα του ξεχωριστό. Καλή επιτυχία!