Ευχαριστούμε θερμά το Madeingreece.news για τη υπέροχη συνέντευξη του Αντώνη Παναγώτα, CEO Isostevia.
Παρακάτω απόσπασμα από τη συνέντευξη:
Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία στροφή σε προϊόντα πιο υγιεινά που συμβάλλουν στην ισορροπημένη διατροφή.
Αυτή η τάση εφαρμόζεται και στην περίπτωση της ζάχαρης με ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να την βγάζουν από τη ζωή τους και να την αντικαθιστούν με το γλυκαντικό στέβια, που είναι ένα φυσικό προϊόν με μηδέν θερμίδες και περισσότερη γλύκα από την ζάχαρη.
Αν ψάξουμε στην αγορά θα βρούμε αρκετές εταιρείες που προσφέρουν προϊόντα στέβιας, όμως στην ετικέτα τους αναγράφονται αρκετά χημικά συστατικά.
Υπάρχει ωστόσο μία ελληνική εταιρεία που παράγει και διαθέτει στην αγορά 100% φυτική στέβια με το δικό της brand, που ακούει στο όνομα Isostevia. Το γλυκαντικό Isostevia είναι η βάση για την παραγωγή μίας σειράς προϊόντων, όπως το γλυκαντικό isostevia σε κρυσταλλική μορφή και το isostevia liquid.
Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στη Λιβαδειά και οι δύο ιδρυτές της, που είναι και αδέρφια, ο Αντώνης και ο Γιάννης Παναγώτας ξεκίνησαν αυτή την προσπάθεια το 2013, θέλοντας να χαρίσουν στην αγορά προϊόντα με μοναδική γεύση και ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Η πρώτη ύλη ταξιδεύει από την Παραγουάη, τη γεννέτειρα του φυτού εδώ και 1500 χρόνια, όμως η εταιρεία είναι έτοιμη να κάνει το επόμενο μεγάλο και αρκετά φιλόδοξο βήμα και να προχωρήσει στην παραγωγή της δική της ελληνικής στέβιας, καθετοποιώντας τη μονάδα παραγωγής.
Σήμερα η isostevia είναι το μοναδικό βραβευμένο με 3 χρυσά αστέρια γεύσης προϊόν διεθνώς από το iTQi, στις Βρυξέλλες.
Στην πορεία της εξέλιξής της έχει επεκτείνει τη δραστηριότητά της, ανοίγοντας ένα πρωτοποριακό ζαχαροπλαστείο με την επωνυμία SlimBITES στην Κηφισιά, που διαθέτουν αποκλειστικά γλυκά χωρίς ζάχαρη και με τη δική τους στέβια.
Τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης:
- Η αρχική ιδέα ξεκίνησε το 2013 όταν επισκεφθήκαμε κάποιες πειραματικές καλλιέργειες του φυτού stevia κοντά στην περιοχή μας
- Βασικός μας στόχος ήταν να φτιάξουμε ένα τελικό προϊόν, το οποίο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως η ζάχαρη
- Ξεκινήσαμε σε ένα μικρό εργαστήριο τους πειραματισμούς και τελικά την ανάπτυξη της γευστικής συνταγής της isostevia ξεκινήσαμε να πουλάμε isostevia από πόρτα σε πόρτα σε μικρά καφέ και φαρμακεία
- Η βασική μας πρώτη ύλη, η stevia, εισάγεται από την Παραγουάη την παίρνουμε σε μορφή πούδρας, την επεξεργαζόμαστε με 100% φυσικό τρόπο ώστε να πάρει την τελική της μορφή, δηλαδή κρυσταλλική με μηδέν θερμίδες και μηδενικό γλυκαιμικό δείκτη
- Το 2017 η isostevia βραβεύτηκε με 3 χρυσά αστέρια γεύσης από το iTQi, έναν διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό στις Βρυξέλλες
- Δεν έχουμε δυσαρεστημένους πελάτες, δεν έχουμε κανένα παράπονο για κανένα προϊόν μας και κάθε νέα μας προσπάθεια την αγκαλιάζει το κοινό
- Παρουσιάζουμε κερδοφορία τα τρία τελευταία χρόνια, ρυθμούς ανάπτυξης στο 20% ετησίως και διαρκώς αυξανόμενο πελατολόγιο έχουμε κάνει συμβόλαια με χώρες όπως Κύπρο, Ρουμανία και Καναδά όπου εξάγουμε τα προϊόντα μας. Σύντομα θα ξεκινήσουμε μία μεγάλη συνεργασία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
- Θέλουμε, σε συνεργασία με μία ομάδα αγροτών και δύο Πανεπιστημιακά ιδρύματα, να εργαστούμε ώστε να μπορέσουμε να παράξουμε τη δική μας ελληνική στέβια
Διαβάστε την υπόλοιπη συνέντευξη εδώ