ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Αν θέλουμε, μπορούμε να φτιάξουμε ταυτόχρονα την πανακότα και το γλυκό καρότο.
Θα χρειαστούμε 2 μικρές κατσαρόλες. Στη μία θα βάλουμε όλα τα υλικά για την πανακότα, θα ανάψουμε τη φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία και να ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν θα πάρει βράση, αποσύρουμε από την φωτιά και… αυτό ήταν!
Στην άλλη κατσαρόλα, θα ρίξουμε όλα τα υλικά για το γλυκό του γλυκού καρότου και θα κλείσουμε το καπάκι. Ανάβουμε τη φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία και περιμένουμε να πάρει βράση. Όταν δούμε πως πήρε βράση, θα ανακατέψουμε καλά και θα υπολογίσουμε 7-8 λεπτά. Μετά αποσύρουμε από την φωτιά, αυτό ήταν!
Το μείγμα για την πανακότα το βάζουμε σε φορμάκια μεταλλικά ή σιλικόνης.
Το γλυκό καρότο το βάζουμε καυτό μέσα σε αποστειρωμένα μικρά βαζάκια και κλείνουμε το καπάκι τους. Τα γυρίζουμε ανάποδα και τα αφήνουμε έτσι να κρυώσουν, ώστε να κλείσουν αεροστεγώς και να τα διατηρήσουμε περισσότερο χρόνο μέσα στο ψυγείο μας. Εφόσον το συγκεκριμένο γλυκό δεν περιέχει ζάχαρη, έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής. Διατηρείται για 15 μέρες κλειστό και όταν το ανοίξουμε, καλό είναι να καταναλωθεί μέσα σε 2-3 μέρες.
Η πανακότα ξεφορμάρεται εύκολα και μέσα στο ψυγείο σφίγγει με τη ζελατίνη, χωρίς να έχει καμία διαφορά στην εμφάνιση, στην υφή, και φυσικά ούτε στη γεύση.
Καλή επιτυχία!