ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ξεκινάμε με τη σοκολάτα υγείας isostevia®, με την οποία θα γίνει το καλούπι για τα σοκολατάκια μας. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα. Θα χρειαστούμε φόρμες για μικρά muffins από σιλικόνη ή όποια άλλη φόρμα για σοκολατάκια έχετε, η οποία πρέπει να είναι όμως λίγο μεγάλη, ώστε να χωρέσουν μέσα όλα τα υλικά μας εύκολα.
Με ένα κουτάλι του γλυκού ρίχνουμε μέσα στην κάθε φόρμα τη λιωμένη σοκολάτα και, με τη βοήθεια ενός κουταλιού, την απλώνουμε περιμετρικά στα πλαϊνά τοιχώματα αλλά και στον πάτο. Φροντίζουμε ώστε να την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλες τις φόρμες. Όταν είμαστε έτοιμοι, βάζουμε τις φόρμες στο ψυγείο για να παγώσουν και να σφίξει η σοκολάτα.
Τώρα φτιάχνουμε το σπιτικό φιστικοβούτυρο. Ρίχνουμε τα φιστίκια μέσα σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι και ανάβουμε την εστία της κουζίνας μας σε μεσαία προς χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε συχνά τα φιστίκια ώστε να θερμανθούν ομοιόμορφα. Όταν παρατηρήσουμε πως έχουν αρχίσει να εμφανίζονται τα έλαια τους στην επιφάνεια και πως μυρίζουν ελαφρώς, τότε είναι έτοιμα. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα ρίχνουμε μέσα στο μούλτι για να τα χτυπήσουμε όπως είναι ζεστά. Ξεκινάμε να τα χτυπάμε και σταματάμε για να σπρώξουμε με ένα κουταλάκι όταν κολλήσουν στα τοιχώματα του μούλτι. Χτυπάμε ξανά μέχρι να γίνουν μία παχύρρευστη και λιπαρή πάστα. Έπειτα, προσθέτουμε το υγρό γλυκαντικό με στέβια isostevia®και το αλάτι. Χτυπάμε για να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί και το φιστικοβούτυρο είναι έτοιμο!
Τώρα σειρά έχει η μους σοκολάτας. Ρίχνουμε μέσα στο μούλτι όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν. Είναι τόσο απλό και εύκολο!
Ψιλοκόβουμε την μπανάνα σε μικρά κομμάτια.
Παράλληλα, έχει παγώσει και η σοκολάτα μέσα στα φορμάκια που τοποθετήσαμε στο ψυγείο, οπότε και θα τα γεμίσουμε. Ρίχνουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού λίγο φιστικοβούτυρο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγα κομμάτια μπανάνας. Προσθέτουμε τη μους και αφήνουμε πάνω ένα μικρό κενό για να χωρέσει λίγη λιωμένη σοκολάτα ακόμα, η οποία θα κλείσει τα σοκολατάκια. Εφόσον ρίξουμε, λοιπόν, και την λιωμένη σοκολάτα, οι φόρμες σιλικόνης μάς δίνουν τη δυνατότητα να ξεφορμάρουμε τα σοκολατάκια μας πανεύκολα, δίνοντας τους ένα υπέροχο και σταθερό σχήμα. Σας προτείνουμε όταν τα ξεφορμάρετε να τα κλείσετε μέσα στο ψυγείο, προστατευμένα από δυσάρεστες μυρωδιές και υγρασία.