ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε μία μικρή κατσαρόλα θα ρίξουμε μέσα το λάδι καρύδας, το γάλα καρύδας, τη σοκολάτα υγείας χωρίς ζάχαρη isostevia®, το κακάο, το υγρό γλυκαντικό isostevia® και το ούζο. Με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ανάβουμε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν η σοκολάτα και το λάδι καρύδας. Τα υλικά θα ενωθούν και θα έχουμε σαν αποτέλεσμα ένα παχύρρευστο μείγμα σοκολάτας.
Τώρα είναι η ώρα που θα προσθέσουμε τα μπισκότα βρώμης και τους ξηρούς καρπούς. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα μαζί και να πάει παντού η σοκολάτα, ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Θα χρειαστούμε μια στρογγυλή μεταλλική βάση ή ένα μεταλλικό μπολ και θα στρώσουμε στο εσωτερικό του διάφανη μεμβράνη κουζίνας. Αυτό θα βοηθήσει όταν παγώσει το γλυκό μας στο ψυγείο για να μπορεί να βγει εύκολα από το καλούπι. Ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα στο μεταλλικό καλούπι και πιέζουμε με ένα κουτάλι ώστε να μη δημιουργηθούν κενά μέσα στο γλυκό. Σκεπάζουμε με ένα κομμάτι διάφανης μεμβράνης την επιφάνειά του και το βάζουμε στο ψυγείο. Η πιο καλή λύση είναι να μείνει όλη τη νύχτα στο ψυγείο και το πρωί να το βγάλουμε από το μεταλλικό καλούπι. Αφαιρούμε τη μεμβράνη από την επιφάνεια του γλυκού και είναι έτοιμο για να προσθέσουμε την σοκολάτα υγείας isostevia®.
Το μόνο που κάνουμε είναι να λιώσουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, να προσθέσουμε μέσα το ξύσμα πορτοκαλιού και με τη βοήθεια ενός κουταλιού να την περιχύσουμε πάνω στο γλυκό – μωσαϊκό.
Τέλος, προσθέτουμε το φιστίκι Αιγίνης που θα προσδώσει εκτός από εξαιρετική εμφάνιση και μοναδική γεύση. Θα βάλουμε πάλι στο ψυγείο το γλυκό ώστε να παγώσει η επικάλυψη σοκολάτας, αφού όσο περισσότερο μείνει στο ψυγείο, τόσο δένουν οι γεύσεις και τα αρώματα!