Πως δυο αδέρφια από τη Λιβαδειά, ξεκίνησαν μια εταιρεία παραγωγής στέβιας και έφτασαν να πουλάνε σε περισσότερα από 2.500 σημεία πώλησης.
Η πεποίθηση ότι η ζάχαρη δεν κάνει καλό στον ανθρώπινο οργανισμό έχει εδραιωθεί καθολικά στις σύγχρονες – δυτικές ως επί το πλείστον- κοινωνίες που τα τελευταία χρόνια ειδικά, κινούνται σε μια τροχιά που επιτάσσει την ισορροπημένη διατροφή και προσπαθεί με κάθε τρόπο να μετριάσει τα υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας.
Σε ότι αφορά στην Ελλάδα, οι αριθμοί λένε πολλά: Το 5,9 % του πληθυσμού πάσχει από κάποια μορφή διαβήτη, το 5% των Ελλήνων δεν επιτρέπεται να τρώει ζάχαρη για άλλους λόγους υγείας (καρκίνος, καρδιακά προβλήματα κτλ) το 5 % των Ελλήνων δεν τρώει ζάχαρη για άλλους λόγους (υγιεινός τρόπος ζωής, γυμναστική). Συνολικά λοιπόν, το 15,9% του πληθυσμού δεν τρώει ζάχαρη συνεπώς στρέφεται σε εναλλακτικές μορφές γλυκαντικών με έμφαση στα φυσικά γλυκαντικά.
Διαβάστε την υπόλοιπη συνέντευξη εδώ